Saturday, 29 December 2012

Kluang oh Kluang…


Balik kampong..itulah yang menjadi perkara wajib kami sekeluarga pada setiap bulan…..hah bila dah balik kampong, of coz la antara tempat yang wajib kami pergi ialah Kluang Railway Coffee…..ape yang best nya???

tadaaa.....


<Roti bakar…ban yang di bakar secara tradisional menggunakan arang dan disapu dengan homemade kaya berserta blok mentega……ermm gabungan yang sangat mantap apabila disantap dengan Kluang Station Coffee 100% pure!!...kopi yang dipanggang dengan sempurna….pergh!!!memang kaw!!  >


dan lagi....




<telur 3/4 masak pun ade…nyum nyumm>


<roti bakar oldskool…>
 

<nasi lemak bungkus kecik2….sedappp dan murah..harganya Cuma 70sen jer..>

 

<bihun bungkus kecik2 pun tak kurang hebat nya…70sen gak…>

 


<makan ramai2 memang seronok!! Sambil berlatar belakangkan bunyi hon keretapi….hehehhee>


<Inilah Kluang Railway Station….agak klasik….thanks to en hubby…nice pic!!>


<sempat snap gambo…keretapi penumpang...sambil2 makan kitrg ade interbiu satu familiy ni yang baru sahaja turun dari keretapi nie....yang bestnya nak tahu kenapa? Brother nie bawak family naik keretapi dari JB semata2 nak menikmati breakfast kat Kluang Railway Cofee nie then balik ke JB semula naik bus express dari Kluang.....terbaik la!!!>


<Nampak tak? ade logo halal Jakim?...ehehehhh>


So…sekiranya anda sampai di Kluang..jangan lupa singgah di Kluang Railway Station….sekali cuba pasti tak lupa!!! 

Hah bila sebut pasal ni teringat plak biskut lama yang skarang ni susah nak jumpa dah..cer tgk kat tin tu tulih apa?…tadaaaa…


ni biskut masa zaman kanak2 ni..tahun 80-an hehehhee muda lagi ok!!…tak pasti apa nama biskut ni..ade setengah org panggil biskut jam…tak pun biskut tahi telinga…wallahu a’alam…..


jgn lupa singgah kat kedai uncle nie utk dapatkan biskut lama nie…..hubby dah jadi macam tokeh biskut dah nie..coz kawan2 dia kat opis mesti kirim biskut nie bila kitrg balik Kluang….;) 


<bukan setakat biskut ok….kopi cap televisyen pun adaaa…penah denga tak??? Hah kalau nak tau mai la ke Kluang!!!….> 



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...