Saturday, 13 April 2013

Bubba Gump Restaurant





Kali ni jom explore Bubba Gump Restaurant plak….actually The Bubba Gump Shrimp Company ni adalah satu rangkaian restoran seafood yang diilhamkan dari filem Forrest Gump. Pernah tengok ke? Ermm kalau blum pernah tengok…sila2 la ke restaurant Bubba Gump nie..depa mmg sentiasa mainkan movie nie...hari2 ok….tak kira di The Curve or Sunway Pyramid….


Bubba Gump company nie bukan setakat ade restaurant tapi ade shop yang jual barangan merchandise…bole tahan jugak…tapi kitrg tak beli pun..datang makan jer…ehehehe




<suasana dalaman dalam restaurant Bubba Gump nie>


Jom kita tengok apa menu yang ade…tapi sebelum tuh sempat gak adik Qila and Faqihah kita berposing depan Bubba Gump Restaurant…




Hah yang uniknya di restaurant nie…kita kena panggil pelayan2 restaurant nie dengan hanya meletakkan sign nie….


Sure depa berhenti punya….hehehehehhe

Kalau rasa belum bersedia lagi nak decide pilih menu yang ade…better put “Run forest run”….


Antara menu yang menjadi pilihan ialah…

For appertiser..setelah beberapa kali datang n mencuba menu yang ade…bagi kami sekeluarga the best is Run Across America Sampler…kalau tak silap ler…macam2 ada!!! Hehehe biasala bila datang dengan perut yang kosong appertiser la yang kena belasah dulu…lupa snap gambo lagi..heheheheh



Bourbon Street catch of the day…memang terbaek!!!

Sweet Home BBQ Burger…boleh tahan jugak rasanya..memang menjilat jari…hehehehe

For kids…macam biasala…Fish n Chips

Hah…bagi peminat-peminat lamb…bole le order Mama Gump’s Grilled Lamb Rack…not bad ok!!



“I’m Stuffed!” shrimp…heheheh memang sedap bagi sesiapa yang xbole berpisah dengan nasi…udangnya disalut dengan bergedil yang isinya ade campuran crab yang dimasak dengan Garlic Butter dan dilitupi dengan cheese…pergh..sungguh menyelerakan….order untuk opah sampai lupa nak snap gambonya….hehehehehe

<3 generasi…>



Untuk drinks yang terbaek sekali ialah Alabama Sweet Smoothie…rasanya mcm air peanut butter..mmg sedap tapi sebab smoothie kan rasa macam lemak berkrim bila minum tu….jadi kombinasi terbaik ialah dengan Speckled Lemonade…hehehehe memang mengancam….amacam tak nak cuba try test ke??? Hehehehe jom jalan-jalan cari makan!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...