Wednesday, 30 October 2013

R.E.A.L Kids!!


REAL Kids Annual Concert

Setelah hari-hari practice…kini tiba la masanya untuk concert!! Adik n Kakak beriya posing di sekitar Sekolah Sri Cahaya…dah tak sabar nak buat persembahan la teww!!

Awal-awal lagi dah sampai...sebab nak duduk depan punya pasal!! 



Di R.E.A.L Kids, biasanya tumpuan diberikan kepada anak-anak untuk mempelajari cara mereka belajar, memupuk dan menjadikan mereka kepada lebih berbakat dan yang paling utama menerap nilai murni supaya mereka sentiasa bersemangat dan suka belajar!! Hah…kaedah yang digunakan ialah “Multiple Intelligences” i.e Musical, Visual, Verbal, Logical, Bodily, Interpersonal, Intrapersonal and Naturalistic.


Setiap anak-anak ni ada keunikkan tersendiri jadi untuk menggabungkan kepelbagaian dalam kaedah pembelajaran supaya lebih berkesan…maka di R.E.A.L Kids lah tempatnya…kalau kita sendiri nak ajar mana ada masa kan…kitorang memang totally rely on Teacher R.E.A.L Kids 100% sebab kalau hari-hari nak pantau bebudak nie mana larat oooiiiii…..keluar pagi balik malam, sampai rumah sure nak rehat.. tu belum hujung minggu lagi nak membuat itu ini…maklumla kita la Mama…kita la bibik….hehehehe jadi memang berbaloi hantar bebudak ni ke R.E.A.L Kids….

Hah nak tambah lagi….Actually di R.E.A.L Kids, budak-budak ni diberi peluang untuk menonjolkan bakat terpendam yang ada dengan membuat persembahan concert tahunan. Bukan itu sahaja, mereka juga di trained untuk “berani” bila berhadapan dengan orang ramai tak kira sama ada memberi short speech, menari, berlakon atau apa juga bentuk persembahan. No shy shy ni!!!

Back to concert R.E.A.L Kids Annual Concert 2013….kali nie memandangkan Kakak tahun akhir ehehehe tahun akhir sekolah tadika ok!! So Teacher dia suh dia baca short speech in Tamil…jenuh gakla nak ngaja suh dia hafal speech Tamil tuh……eheheheh kat sekolah actually Teacher memang ajar, nak kasi ingat lebih…kat umah Mama plak suh practice!! usaha sama namanya tuh….

-
-

Kakak in action!! 




Ni la tarian yang Kakak duk practice hari-hari....Mujhe Rang De..











Adik dengan tarian Jingli Nona...sopan jek...slow and steady!!






Yeay Kakak dah tamat school!!





Over skit ni…baru abih sekolah tadika je nih!!

Adik pun nak posing gak!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...