Saturday, 8 November 2014

Running


Setelah lama menyepi diri...dan kali ini akak nak bercerita pasal hobby baru plak..."Running"...heehehheheh  erk biar benar...Running ke Jogging? hahahahha

Actually akak dah start try running 10km ni since 2012, tapi tidak ler begitu aktif sangat...tu pun sebab En Hubby yang ajak, kalau setakat nak register pastu lari sorang2 mintak maaf la ye...baik akak duk rumah diam2 buat apa yang patut...

Mizuno Run 2012


Masa ni nervous sikit sebab tak training pun...dan yang paling best running route untuk Mizuno Run ni tersangatlah menguji tahap kecergasan mental dan fizikal....terseksa jiwa raga nak menghabiskan 10km tu ok!...bentuk muka bumi di UPM ni memang terbaik...rasa nak tercabut lutut pun ada...nak muntah pun ada...gila serik....tapi alhamdulillah dapat habiskan sampai ke garisan penamat....

Bukti ye...walaupun terseksa nak habiskan 10km
Pucat nak abihkan....gemuk gila masa ni....

Bersama pembakar semangat...(dalam hati tension tu kena jalan ikut akak...hahahahaha) picture credit to Kang Kang

kena beratur panjang gila nak dapatkan Milo ni....



Ingat lagi masa ni...balik seminggu gak kaki sakit sana sini....tapi akak tak serik ok...masuk lagi 10km untuk Nike Run 2012 pulak...rugi kalau tak masuk Nike Run nie....Running-T dia lawa ok!!

The crowd....di sepanjang Jalan Ampang.....


Teka sape ni?? DJ Hitz.fm
Ok..kali ni mentally and physically dah bersedia...eh eh...cik abe belakang tu enterframe plak...

Hah...bila kali kedua masuk dah mula rasa macam best plak...ok register lagi untuk next running..tapi kali ni ada buddy nak join...so nak support bagi diorang yang pertama kali masuk ni...so akak register untuk 7km plak....

MPIB Run 2013

Picture credit to MPIB Fb....masa ni memang jalan 7km sepenuhnya walaupun dalam hati meronta-ronta nak lari
Ok tak boleh jadi masuk Run tapi tak lari....so akak register lagi Running...kali nie register sorang2 sebab Woman Marathon kan...so cik Abe tak leh nak ikut....so akak lari ler sorang2....ahahahahah seronok plak...

Malaysia Woman Marathon 2014
Steady!!! hahaha picture credit to Running Malaysia....

Jumpa ex-MBA classmate....yeay

dan lagi....ex-MBA classmate yang siap bawak anak join the Running...
Dan yang terbaru sekali ialah Standard Chartered KL Marathon 2014....wah makin seronok plak tapi belum gila Running lagi...register mana2 Running event yang besar jek...yang kecik-kecik xmo sebab kang mau akak kena lari tiap-tiap minggu plak kan......

Seronok nak lari....walaupun tak training ok...belasah je la janji lari sampai habis


Aduhai....now bila dah lari...rasa macam dah ketagih la plak...ok kat kawasan umah pun layan lari jugakla....bukan nak tunjuk ye...untuk record peribadi nie....mohler kita amalkan gaya hidup sihat!!

as a start...tak sampai 1km...jadila dari tak lari langsung

Ok up sikit...tambah 2.5km lari tanpa henti dalam masa 22mins...ok la tuh

Can't stop thinking about running...tambah lagi 3.5km lah

huhuhuhhuh can't stop thinking about running....jom kurus!!! jom sihat!!! 


Sunday, 21 September 2014

KizSports & Gym



Semalam Kakak & Adik happy sangat dapat join Birthday invitation dari kawan baik Kakak iaitu Aleesya yang sambut birthday dengan adiknya di KizSports & Gym yang bertempat di Main Place. Actually Akak tak pernah sampai pun lagi Main Place ni, cuma nampak dari jauh sahaja kalau lalu highway Plus nak balik Johor iaitu di tepi susur USJ. Macam mana nak sampai tu, macam biasa kami gunakan Waze apps.

We are ready to have fun with Aleesya!!
Sebenarnya ada macam-macam di dalam KizSports & Gym ini. Kalau ingin mengetahui lebih lanjut boleh sahaja layari ke laman web KizSport & Gym. Di situ ada bermacam-macam info & programs yang boleh didapati selain daripada Bithday Party package.

Registration
Kawan baik!! Kakak & Adik dengan Birthday Girls
 Apa yang ada dalam KizSports & Gym ni? Tempatnya sangat besar, luas dan bersih...yang pastinya dipenuhi dengan pelbagai peralatan permainan yang sangat best buat anak-anak!! kalau nak tahu sila-silalah merajinkan diri datang ke sini ya. Ada beberapa cawangan iaitu di Subang, Ampang, Bangsar dan Desa Parkcity. Jom kita explore apa yang ada....


Ruang rehat yang selesa untuk parents menunggu


Eh ada pulak 3D wall ni...
 
Game aktiviti semasa Birthday Party
 
Adik & Kakak happy bersama goodies bag from KizSports yaang ada macam2 di dalamnya...



Friday, 19 September 2014

Cruise Tasik Putrajaya



Cuti sekolah kini sudah berada dipenghujungnya, Kakak & Adik pula banyak menghabiskan masa di rumah. Kali ini cuma satu hari sahaja Papa & Mama ada masa untuk bawa Kakak & Adik berjalan....ke mana tu? Erm pada mulanya macam-macam tempat yang difikirkan, buntu pun ada...ialah bila cakap pasal nak jalan di sekitar Kuala Lumpur apa yang terlintas difikiran ialah "shopping complex"...alahai bosan la pula yer...memandangkan persediaan awal telah dibuat, jadinya semasa Matta Fair yang lepas terus Akak cari tiket murah...dalam kepala pilihan yang ada ialah Sunway Lagoon, i-City, Tugu Negara, Taman Burung dan Cruise Putrajaya....

Setelah berpusing-pusing di Matta Fair, akhirnya Cruise Tasik Putrajaya menjadi pilihan... jadila daripada tak ada...yang penting anak-anak happy.

Dataran Putrajaya

Masjid Putrajaya
Kali ini Kakak & Adik bawa sepupu jalan-jalan sekali....barulah meriah kan!! Atuk pun join juga...Sebenarnya ada baiknya kalau kita bawa warga emas ni kerana keutamaan akan sentiasa diberi kepada mereka. Syabas kepada pihak Cruise Tasik Putrajaya kerana begitu perihatin terhadap warga emas lebih-lebih lagi yang menggunakan kerusi roda. Alhamdulillah segala pengurusan masuk berjalan lancar. 

 
Kakak, Adik & cousin

No caption!

Atuk dah ready nak explore Tasik Putrajaya
View dari dalam feri
 Perjalanan Cruise Tasik Putrajaya ini cuma mengambil masa 30 minit sahaja untuk waktu "early bird", manakala selepas waktu "early bird" perjalanan mengambil masa 45minit. Selesai cruise, kami sempat singgah dan bergambar di sekitar kawasan Dataran Putrajaya dan juga Masjid Putrajaya. Memandangkan cuaca pada hari ini sangat terik, jadi kami tidak mengambil masa yang terlalu lama....jom layan gambar...


Happy dapat naik Cruise

Posing lagi yer

Berlatar belakangkan Masjid Putrajaya

Misi seterusnya ialah ke Alamanda Putrajaya untuk makan tengahari. Restaurant yang menjadi pilihan ialah di Bumbu Desa.


Hiasan dalam Bumbu Desa

Adik dan Atuk

We are here!!

Para Bapak-bapak

Patung yang menarik perhatian
 Antara menu yang ada di Bumbu Desa ini....

Cucur jagung

Tempe goreng

Ayam goreng & bergedil kentang


Rendang Daging lupa nak snap gambar sebab sampai lambat...hehehehe

Dan yang peling penting ialah
-
-
-

Sambal Hijau.....yang meletops!! (favorite akak ni)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...