Wednesday, 25 June 2014

Plants vs Zombies


Pernah dengar or pernah main game ni? heheheh ni memang favorite game kita ok!!...kalau berasaskan Zombie memang kita suka!! cakap jek filem zombie semuanya memang kita layan, The Walking Dead? Warm Bodies? I Am Legend?, Resident Evil 1 - Resident Evil 6? last but not least Zombie Kampung Pisang walaupun tak se-ngeri citer omputeh tetap kita layan gak....;)

Apa yang bestnya game nie? erm nama pun game kan...for sure la mengasah bakat kita dalam mengatur strategy macam mana nak protect dari zombie tu masuk rumah menggunakan plants...hehheeh bila dah start memang takleh nak berhenti ok!....kalau dulu lepas pantang memang layan game nie jek... 


Season kali ni baru dapat Silver, nampak tak sunflower belah kiri tuh? hah last round masa pantang dah dapat Gold dah...ni baru nak repeat balik hehehehe tetiba ntah kenapa 3 hari lepas tangan ni gatai ter"click" kat game nie masa nak buat pembersihan laptop nie..hah jadinya terus la  TER "addicted" plak....tak puas hati wei kalau tak habiskan...geram tau...geram tau dak...hehehehehhe rasa korang yang suka main game for sure ada perasaan macam tuh kan....takmau berhenti....eeeeiiiiiiiii

Ada beberapa set game dalam ni:-
  1. Adventure ada 10 Level & each level ada 10 set.
  2. Mini Games
  3. Puzzle
  4. Survival
Takmo citer panjang pasal set game ni sebab kalau nak cerita sampai tahun depan tak abis...heheheheh kalau nak sila cari game ni and explore naaa!!

Ni baru nak cerita basic....so apa yang ada dalam game nie?
Zen Garden

1. Zen Garden - ni garden di mana kita letak pasu-pasu hadiah daripada cik zombies kita tuh....biasanya masa main game ni memang akan dapat gift daripada zombies...so kita simpan pasu-pasu tu and jaga baik2 naaa sebab plants tu akan bagi kita duit untuk shopping. Shopping apa tuh? hah kalau nak tambah features untuk game contohnya nak tambah seed slots, powerful plants dan bermacam lagi...muahahahha kalau tak paham buat-buat paham jer la!!!


2. Shop - Hah ni la rupa shop nya yer...Crazy Dave's Twiddy Dinkies, macam-macam boleh beli kat sini, jadi jaga plant anda baik-baik boleh generate duit banyak2 naaaa.....


3. Almanac - Ini kalau nak study semua info pasal Plants and Zombies, apa kelebihan2 dan juga kelemahan2 la...kira macam tips2 untuk main game ni...kalau rajin baca....kalau idak belasah jek try & error guna plant mana yang kita suka.....ngeee

Contoh info Plants dalam almanac nie
Contoh info pasal Zombies...muahahaha
Kalau nak cerita satu persatu pasal info dalam almanac ni memang tak abis...later2 ada masa kita leh citer lebih pasal ni...heheheheh


Hah ni la rupanya dalam game nie...choose your plants and play!!!wuhhuuuuu dah macam onggile dah nie....

-
-
-
-
-
nak sambung main game balik...k bye!!! ahahahahah





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...