Tuesday, 3 June 2014

R.E.A.L Kids Fun Camp


Cuti sekolah penggal kali ini, macam biasa R.E.A.L Kids telah mengadakan 4-days Fun Camp untuk anak2 yang berumur 4-9 tahun. Actually objective Fun Camp ini ialah untuk memberi pendedahan yang berfaedah dan menyeronokkan kepada anak2 semasa cuti sekolah. Pelbagai program telah disediakan bermula dari indoor sampailah ke outdoor ok!!.. Antara tujuannya ialah mengasah dan mengembangkan bakat anak2 dalam different skills, build self-confidence, menerapkan nilai-nilai murni dan yang paling penting ialah "have great FUN while learning"!!! 

<Kakak& Adik yang excited nak join FunCamp>

<FunCamp ni bermula dari 9am-4pm daily (4Days).....>

Motto kali ni ialah "Real Nature Explorer! 2014"....antara activities :-
  • Putrajaya Cruise & Botanical Garden
  • Culinary Fun
  • Telematches
  • Art & Craft
  • Character Building Lessons

<FunCamp buddies!!!>


Inilah antara hasil kerja Kakak & Adik masa di Fun Camp ni.......

-
-
-
-


Good job Adik!!!! eleh boleh agak kalau ada pink color sure Adik punya....

Creative!!! Good job Kakak....siap ada tree lagi


-
-
-

Dan yang ni paling Mama berkenan sekali....wow!!!
-

Ni Kakak punya!!!!

Eh Adik punya dah jadi taugeh!!!


So how to raise a creative children? Salah satunya ialah hantar jer diorang ni pi mana-mana kem. Pelbagai cara ok kalau kita nak anak kita ni creative bukan setakat melancong sahaja...ada juga research finding menunjukkan bahawa kanak-kanak yang kerap bermain di luar mempunyai daya kreatif yang lebih dan daya imaginasi yang tinggi...malah lebih aktif!! Macam kita dulu-dulu kanzz...cakap je main apa? Main getah? Batu seremban? Konda Kondi a.ka Cakar Ayam?, Bola Beracun? Galah Panjang? Hah cer list kan apa lagi yang kita tak main? heheheh tapi zaman dah berubah...generasi anak kita ni mananya nak bermain di luar, lebih baik duk rumah diam-diam layan Tab kanz....lagipun gila apa kanz nak bagi anak-anak kita main kat luar!!! satgi kena psycho ngan Mama ko plak uishhhhh...Mama ko yang plak berimaginasi tinggi hehehehe!! apa-apa pun beringat ya!! bak kata pepatah "Biarkan Anak Menangis Jangan Kita Yang Menangis".......


1 comment:

  1. sekarang macam-macam kem untuk anak-anak bagi megisi masa cuti sekolah kan..hujung cuti sekolah nanti akan hantar anak kem di janda baik selama 2h 1m..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...