Saturday, 8 November 2014

Running


Setelah lama menyepi diri...dan kali ini akak nak bercerita pasal hobby baru plak..."Running"...heehehheheh  erk biar benar...Running ke Jogging? hahahahha

Actually akak dah start try running 10km ni since 2012, tapi tidak ler begitu aktif sangat...tu pun sebab En Hubby yang ajak, kalau setakat nak register pastu lari sorang2 mintak maaf la ye...baik akak duk rumah diam2 buat apa yang patut...

Mizuno Run 2012


Masa ni nervous sikit sebab tak training pun...dan yang paling best running route untuk Mizuno Run ni tersangatlah menguji tahap kecergasan mental dan fizikal....terseksa jiwa raga nak menghabiskan 10km tu ok!...bentuk muka bumi di UPM ni memang terbaik...rasa nak tercabut lutut pun ada...nak muntah pun ada...gila serik....tapi alhamdulillah dapat habiskan sampai ke garisan penamat....

Bukti ye...walaupun terseksa nak habiskan 10km
Pucat nak abihkan....gemuk gila masa ni....

Bersama pembakar semangat...(dalam hati tension tu kena jalan ikut akak...hahahahaha) picture credit to Kang Kang

kena beratur panjang gila nak dapatkan Milo ni....



Ingat lagi masa ni...balik seminggu gak kaki sakit sana sini....tapi akak tak serik ok...masuk lagi 10km untuk Nike Run 2012 pulak...rugi kalau tak masuk Nike Run nie....Running-T dia lawa ok!!

The crowd....di sepanjang Jalan Ampang.....


Teka sape ni?? DJ Hitz.fm
Ok..kali ni mentally and physically dah bersedia...eh eh...cik abe belakang tu enterframe plak...

Hah...bila kali kedua masuk dah mula rasa macam best plak...ok register lagi untuk next running..tapi kali ni ada buddy nak join...so nak support bagi diorang yang pertama kali masuk ni...so akak register untuk 7km plak....

MPIB Run 2013

Picture credit to MPIB Fb....masa ni memang jalan 7km sepenuhnya walaupun dalam hati meronta-ronta nak lari
Ok tak boleh jadi masuk Run tapi tak lari....so akak register lagi Running...kali nie register sorang2 sebab Woman Marathon kan...so cik Abe tak leh nak ikut....so akak lari ler sorang2....ahahahahah seronok plak...

Malaysia Woman Marathon 2014
Steady!!! hahaha picture credit to Running Malaysia....

Jumpa ex-MBA classmate....yeay

dan lagi....ex-MBA classmate yang siap bawak anak join the Running...
Dan yang terbaru sekali ialah Standard Chartered KL Marathon 2014....wah makin seronok plak tapi belum gila Running lagi...register mana2 Running event yang besar jek...yang kecik-kecik xmo sebab kang mau akak kena lari tiap-tiap minggu plak kan......

Seronok nak lari....walaupun tak training ok...belasah je la janji lari sampai habis


Aduhai....now bila dah lari...rasa macam dah ketagih la plak...ok kat kawasan umah pun layan lari jugakla....bukan nak tunjuk ye...untuk record peribadi nie....mohler kita amalkan gaya hidup sihat!!

as a start...tak sampai 1km...jadila dari tak lari langsung

Ok up sikit...tambah 2.5km lari tanpa henti dalam masa 22mins...ok la tuh

Can't stop thinking about running...tambah lagi 3.5km lah

huhuhuhhuh can't stop thinking about running....jom kurus!!! jom sihat!!! 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...