Sunday, 9 December 2012

Sweet Memories of MBA class…


Setelah berpenat lelah..tonggang terbalik dgn pengurusan masa seharian..akhirnya tamat sudah MBA class..…ehehehe Alhamdulillah…bermula Julai 2010 dan kini November 2012 grad sudah…Nov? yela baru ade masa nak mengupdate blog nie…abis dah asyik hari2 dok melayan citer Korea la, The Walking Dead la…mana nak sempatkan?..alasan la tuh…heheheh


<gambar kelas semester 1 first subject…thanks to Gee yang bersemangat utk ambil gambo masa tu…dan sejak itula, sesi mengambil gamba menjadi perkara wajib bagi setiap subject kelas berakhir….>


Bila cerita pasal sambung belajar setelah bekerja, mmg ade yang kata buang masa…ada setengah tu cakap boleh ke? Boleh apply ke dgn kerjaya yang sedia ade nie….erm..ade benarnya tetapi setiap apa yang kita lakukan pasti ade faedah nya…..sedikit sebanyak kita boleh dapat pengalaman yang sesetengah org tu tak de tau…kau ada? …whatever it is…pengalaman belajar nie mmg best….terutama sekali setelah sekian lama kita meninggalkan zaman belajar…..



<My groupmates…dari awal semester hingga akhir bersama…cayala..we made it!! Yang best nya group nie…kami tak pernah pun berjumpa bila buat assignment…semuanya dialam maya…Alhamdulillah takde masalah pun…score mmg tetap score!!! hehehehe>


<Last bite for semester 3….credit to Izan yang tak putus2 membawa kek n muffin untuk santapan kami sekelas….>


< pengalaman buat Applied Business Research….bukan senang nak dapat pakai baju ala2 researcher dalam lab nie….hehehehe >

<have a break, have a Kit Kat!!>



Exam!! antara killer subject yang paling mencabar…first class for last semester.…masa niela byk topic2 perbincangan mengenai LV, Prada, Hermes dan beberapa jenama handbag terkenal… di mana satu topic handbag pun tak masuk dalam exam…hahahaha… Strategic tak??inila unik nya bila kita belajar dgn lecturer yg sangat berpengalaman....kena bijak menganalisis apa yang cuba disampaikan oleh mereka…..


<Kak Ida paling kiri…satu2nya wakil kelas yang berjaya menerima Anugerah Naib Cancelor…congrats!!>


<kelas larut malam…rekod untuk pertama kalinya kelas sehingga lewat malam…mmg pengalaman yang tak dpt dilupakan…>

<kelas yang memerlukan kami berpakaian corporate…>





<saat2 terakhir class presentation >


<sempat menghadiri majlis Alumni..…>

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik…dah genap 2 thn…..yeay!!!
sekejap je kan…actually kunci utama untuk menyambung pelajaran bagi mereka2 yang sedang bekerja ialah..pembahagian masa yang teratur…cewahh…malas tu memang ade tapi pandai2 la nak survive ek…kalau rajin dah tentu jadi Doktor dah!! Hehehehe…Alhamdulillah syukur seadaNya dengan rezeki yang diberi…amin…



< Korea trip buddy ;) >

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...