Monday, 24 February 2014

Gold Coast - Sydney 9 : Darling Harbour, Milson Park, Manly


Hari ke 4 di Sydney….hari nie tanpa Papa…so Mama plak kena jadi org kuat….muahahahahah…itinerary hari nie nak bawak kakak ipar jalan-jalan kat area Darling Habour….nak masuk Madame Tussaud….kalau datang sini, memang tak sah pi sini…wajib untuk first timer…..

Ok hairini kita berjalan tanpa Papa....adik behave ok!!! Mama tak larat nak dukung2 nie....

So pagi-pagi sambil jalan santai….slow and steady…sebab xnak bagi Adik penat…sat gi sapa plak nak kena dukung kanzzzzz….haih…so bila jalan-jalan skit…suh posing bergambar…

Baru 9:30am....jalan2 sambil bergambar

Memandangkan teringin nak makan churros lagi…..memang dah siap2 google…rupanya ada satu lagi cawangan Chocolateria San Churro di Sydney nie iaitu dalam Harbouside….actually sederet dengan Hardrock tu jek….adusssss kalau tau dari dulu….sure bila pi Hardrock kitrg singgah makan churros…..memang terbaek…rasanya memang susah nak dilupakan…….


Hah kalau nak cari makanan halal kat Harbourside ni…..jangan risau…ada Oporto…..wahhh Oporto nie memang banyak betul….

Ok masa untuk Madame Tussaud….so kat sini…I memang jadi photographer fulltime….layanzzzz budak2 hehehehehe...jom layan gambar...

Masuk2 jek dah kena posing ok!!!!









Dari Madame Tussaud, kitrg naik ferry di King St wharf 3 untuk ke Milson Park….tangkap gamba lagi kat Luna Park… 



Dalam Luna Park......bergambar je la keje kitrg nie....
Berdekatan dengan Luna Park…kitrg menapak skit ke Milson Park…duduk lepak ambil angin….

View diambil dari Milson Park.....

Perjalanan di teruskan lagi dengan menaiki ferry ke Manly….saje nak ambil gambo sambil picnic minum petang…. 
 

 Bukan itu sahaja….sebaik sahaja sampai di Circular Quay….kitrg menapak skit ke The Rock…saja bawak org yang first time sampai nie jalan-jalan menapak….sambil tu tangkap gambar….


Sekitar area The Rock....

The Rock
Cadmans Cottage

Oppsssss....ucuk ker????? tahan je la ek!!!



Hari ni Adik behave ok!! Sib baik xmintak dukung….memang mission kitrg hari ni jalan santai sambil bergambar….tgkle…memang Adik no 1 bab2 posing ni…Ewah-ewah…siap lenggok lentok lagi…

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar hari....hah amacam? dalam masa satu hari kita boleh tour around Darling Harbour, Manly, Milson Park dan juga The Rock...so apa lagi...boleh aje masuk dalam itinerary untuk seharian punya trip.....





Sambil nak tunggu bus...sempat bergambar lagi dekat Custom House nie....hehehehehe jam dah menunjukkan pukul 6:50pm....macam biasa naik bus 309/310 untuk ke Mascot....adios!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...