Friday, 19 September 2014

Cruise Tasik Putrajaya



Cuti sekolah kini sudah berada dipenghujungnya, Kakak & Adik pula banyak menghabiskan masa di rumah. Kali ini cuma satu hari sahaja Papa & Mama ada masa untuk bawa Kakak & Adik berjalan....ke mana tu? Erm pada mulanya macam-macam tempat yang difikirkan, buntu pun ada...ialah bila cakap pasal nak jalan di sekitar Kuala Lumpur apa yang terlintas difikiran ialah "shopping complex"...alahai bosan la pula yer...memandangkan persediaan awal telah dibuat, jadinya semasa Matta Fair yang lepas terus Akak cari tiket murah...dalam kepala pilihan yang ada ialah Sunway Lagoon, i-City, Tugu Negara, Taman Burung dan Cruise Putrajaya....

Setelah berpusing-pusing di Matta Fair, akhirnya Cruise Tasik Putrajaya menjadi pilihan... jadila daripada tak ada...yang penting anak-anak happy.

Dataran Putrajaya

Masjid Putrajaya
Kali ini Kakak & Adik bawa sepupu jalan-jalan sekali....barulah meriah kan!! Atuk pun join juga...Sebenarnya ada baiknya kalau kita bawa warga emas ni kerana keutamaan akan sentiasa diberi kepada mereka. Syabas kepada pihak Cruise Tasik Putrajaya kerana begitu perihatin terhadap warga emas lebih-lebih lagi yang menggunakan kerusi roda. Alhamdulillah segala pengurusan masuk berjalan lancar. 

 
Kakak, Adik & cousin

No caption!

Atuk dah ready nak explore Tasik Putrajaya
View dari dalam feri
 Perjalanan Cruise Tasik Putrajaya ini cuma mengambil masa 30 minit sahaja untuk waktu "early bird", manakala selepas waktu "early bird" perjalanan mengambil masa 45minit. Selesai cruise, kami sempat singgah dan bergambar di sekitar kawasan Dataran Putrajaya dan juga Masjid Putrajaya. Memandangkan cuaca pada hari ini sangat terik, jadi kami tidak mengambil masa yang terlalu lama....jom layan gambar...


Happy dapat naik Cruise

Posing lagi yer

Berlatar belakangkan Masjid Putrajaya

Misi seterusnya ialah ke Alamanda Putrajaya untuk makan tengahari. Restaurant yang menjadi pilihan ialah di Bumbu Desa.


Hiasan dalam Bumbu Desa

Adik dan Atuk

We are here!!

Para Bapak-bapak

Patung yang menarik perhatian
 Antara menu yang ada di Bumbu Desa ini....

Cucur jagung

Tempe goreng

Ayam goreng & bergedil kentang


Rendang Daging lupa nak snap gambar sebab sampai lambat...hehehehe

Dan yang peling penting ialah
-
-
-

Sambal Hijau.....yang meletops!! (favorite akak ni)



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...