Tuesday, 25 February 2014

Gold Coast - Sydney 10 : DFO Homebush

Hari terakhir nie…acara final shopping sebelum berangkat balik…..wahhhh memang excited ok!!! Tapi bila memikirkan budak2 sure cepat bosan kalau bab2 shopping nie…so setelah pikir panjang secara rasional nya….i decided to tinggalkan Kakak & Adik kat rumah baby sitter anak2 mak Uda tu hah….hah baru la mak korang nie boleh shopping dengan aman dan tenteramnya…..

So dah Tanya siap2 boleh tak tumpang & dah Tanya fees untuk sehari…untuk 2 orang budak just $30 jek…ok la tuh kannnzzzzz….sat gi budak2 boring tak ke dengan akak2 skali hangin kang nak melayan satu hal…kang ada yang nak dukung lagi kang…mau pengsan dibuatnya….

Pagi-pagi lagi…we ollssss dah siap prepare barang-barang keperluan budak2 apa yang patut….so pagi nie Mak Uda drive anta kanak-kanak ribena pi umah baby sitter…bagus kanzzzzz pi holiday pastu siap ada baby sitter lagi utk jaga anak….sambil-sambil nak menyopping tuh…

Ok anak2...jaga diri baik2...main ngan cuzzy puas2 ek...Mama nak nyopping kejap aje....
Oit… nak shopping kat mana tuh??? Hah mana lagi kanzzz kalau tak kat DFO Homebush plak…..cara-cara nak pergi dan balik dengan menggunakan public transport bole refer kat Sydney part 1 ok!!!....


Rupanya…DFO Homebush dah fully renovated…cantik bangunan dia compared to sebelum nie…so agak selesa la….naik2 escalator…macam biasa akan jumpa foodcourt dulu…apa lagi kanzzzz haruslah singgah dulu……Oporto tetap ada di mana-mana….so nak cari makanan halal di DFO Homebush sangat mudah…



Amir dengan Oportonya...tak abih2 ok!!!

Apa yang menarik perhatian I kat sini ialah……tadaaaaaa


Dapatlah nak merasa mixed salad beef / chicken Australian made ok!!....fruits nya memang banyak takyah nak cakapla kannnzzzzz…. Udahler budak yang tolong ambilkan tu tak kedekut…..eh kat sini memang camtu la….diorg kalau cedok memang seboleh-bolehnya nak penuh-penuhkan ok!!! I like!!!!

Di Top Juice nie ada makanan halal ok!!! See….



So sebelum shopping and top up apa-apa yang belum beli tuh…kitrg isi perut dulu….yela secara phsychology nya better kita shopping bila perut tengah penuh…kang kalau tengah lapar kang….mau semua nak beli…uishhh bahaya tu….so jemput makan dulu….

Dekat DFO nie….kitrg tak ambil masa lama pun….nak beli terus grab…nak beli terus grab….xde pikir-pikir dah….terus grab….muahahahahah actually memang dah ada dalam list apa yang nak beli…tu yang pantas tuh…so sebaik selesai semua…


We are done!!!!!

kitrg terus gerak ke Central menaiki train dan turun di Circular Quay…..memandangkan hari nie nak balik dah….so churros wajib beli….hehehehehe…churros memang dah menghantui hidupku….sedap beb…harus uollsssss rasa kalau sampai Sydney ni….tak abis2 tau pasal churros nie.....hehehehe

Ngappppppp!!!!

Dari Harbourside nie kitrg naik Tram sebab nak ambil cepat sampai rumah…nak kemas beg lagi dan bersiap ke Airport….dari Chocolateria San Churro tu ada pintu keluar so kitrg lalu situ dan lintas….terus akan nampak hentian Harbousie kalau tak silap….Tram ni akan ke Central Station… so dari Central Station kitrg transit ke Circular Quay untuk naik bus 310/309…


Alhamdulillah…..semuanya berjalan lancar….kitrg memang ngam2 jek sampai rumah…kemas dan bersiap terus ke Airport….naik bus 310/309 dan turun di Green Square….dari Green Square naik train ke Domestic Airport….so dari situ kitrg transit menggunakan gate pass return ticket yang dibeli semasa hari pertama untuk ke International Airport….phewww….nampak macam penat…tapi seronok sebab adventure sikit…mana ada anje-anje nak turun naik kereta nie….baru lah best kannnzzzzz….

Ok uolssss......Ni la antara yang kitrg beli untuk kali ni punya holiday...…tak banyak pun ada souvenirs ada buat pakai sendiri….fridge magnet & keychain tak sempat nak snap!! :-



Babai Gold Coast!!! Babai Sydney...phewwww lega noooo dah abih siap update entry nih haa.....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...