Sunday, 23 February 2014

Gold Coast - Sydney 8 : Featherdale


Hari ketiga di Sydney….kalau tak pergi ke Featherdale untuk yang pertama kali ke Sydney memang tak sah…wajib pergi ok….hok ni memang kitrg nak repeat…sebab saja bagi budak seronok kanzzzz…..(boleh refer Sydney Part 1)….

Bus stop no.9 di Station Train Blacktown untuk ambil bus 725 ke Featherdale

Memandangkan masa Sydney Part 1 dah cerita panjang lebar macam mana nak pi sana..…so xmo dah mcm mana nak pi ok!!!


Apa yang best kali ni…bila sampai di train station Blacktown, kitrg saja nak explore Westpoint shopping complex berhampiran dengan station tuh ….sambil jalan boleh lalu plak sebelah Chemist nie….ada offer sales gila2 punya untuk selected perfume…harga memang meletops!! Tapi I tak beli pun sebab stock minyak wangi masih banyak lagi…..kasi can kat kakak ipar n anak sedara borong plak….



Masuk-masuk je terus jumpa foodcourt….erm baru perasan kebanyakkan shoping complex kat Sydney nie yang kitrg masuk, mesti jumpa foodcourt….agaknya kat sini memang foodcourt memang kat lower level…tak mcm kita kat sini foodcourt mesti kat atas2……alang2 kat situ boleh plak nampak Ali Baba Kebab…..siap ada halal logo sekali…..

so kalau sebelum uols nak pi Featherdale boleh singgah ke Westfiled nie untuk beli makanan…jadi boleh le picnic nanti kat dalam tu….tu yang bestnya kat Sydney / Gold Coast nie…. culture nya memang menggalakkan family to bring their food from home and picnic…tak kira la ko masuk Seaworld ke…..Movieworld ke….Featherdale ke? Blue Mountain ke….mmg ada tempat disediakan untuk kita berpicnic…..takde nya kena tahan2 or kena buang makanan nih…..bagusssssssss I like!!!

Ok back to kebab….uols boleh dapatkan info pasal Ali Baba kebab ni kalau nak travel and cari makanan halal kat Bandar Sydney nie (http://www.alibaba.com.au/index.html) ....kitrg beli falafel plate and wraps for our picnic menu……satu lagi ada gak Oporto dalam foodcourt tu… so kalau nak cari makanan halal in syaa Allah senang.

Ok jom layan gambar...kasi semangat skit untuk uols datang sini.....hehehehe















Lebih kurang jam 12 kitrg dah gerak balik ke train station Blacktown….hari nie kena balik awal skit sebab Papa nak bersiap….kena balik Mesia dah…balik awal 2 hari dari kitrg….sebab xmo amik cuti panjang….cuti dah habis!!! coz baru jek balik dari ekspedisi Gunung Rinjani…maklumla org gunung….malas nak layanzzzz….

Sebelum balik...posing kat train station dulu....

Actually sambil2 jalan kat Featherdale tu boleh plak whatapss Mak Uda yang tengah shopping kat Kitchenware kat Alexandria…..sempat jugak sambar Corelle & Corningware…hehehehehe tak puas hati ok sebab semalam tak beli kat Birkenhead Point…..sib baik Papa balik hari nie so boleh angkut sekali itu barang….yeay!!!


On the way balik tu…kitrg singgah pula di Quay Deli…halal bakery shop kat Circular Quay nie…actually bersebelahan je dengan Opera Convience Store yang kitrg selalu singgah tu hah…betul-betul bawah train station Circular Quay…..in syaa Allah senang nak cari makan sebenarnya kat Sydney nie…



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...