Thursday, 19 September 2013

SYDNEY: LAST DAY


Hari terakhir…flight balik pukul 10:55am…so pagi-pagi lagi kami dah bertolak ke Airport….

Tips sebelum nak balik:-
  1. Kalau ada banyak shopping n resit melebihi $300 dlm single resit…bole claim tax balik.
  2. Hah sebelum tu kalau barang-barang yang di beli tu untuk masuk luggage check in…make sure korang pi tunjuk resit n barang2 tu di kaunter kastam…dapatkan pengesahan baru pi check in sebab pegawai kastam nak tengok apa yang korang beli tuh….
  3. Kalau hand carry…bole tunjuk masa dekat kaunter claim selepas check in…
  4. Syarat yang paling kena patuhi ialah uols mesti sampai awal di airport…sini bukan Mesia nak check in lambat-lambat ok!! Kena ada dekat kaunter nak claim tax tu 45mins sebelum masuk ke gate menunggu..kalau lambat jangan harap korang nak dapat claim balik…tak dilayan!! Sib baik kitrg awal…ye la ni pun tahu sebab ada foreigner yang nak claim  tinggal beberapa minit je nak boarding duk beratur kat depan kitrg…so kompem tak dpt…ingat!!


 Sempat alas perut di Oporto….siap ada no. giliran untuk ambil order





Trip kali nie memang best sebab puas mengexplore Sydney....itupun ade beberapa tempat yang tak sempat n ak pi i.e  Bondi Beach....anyway sangat enjoy and best pi umah Mak Uda!! Thank you very much to Mak Uda, Pak Uda, Sheera & Tisham.....bulan December nie kitrg datang lagi ekkkkkk.....eheheheheheh 

Babai Sydney!! Adios…..

--------------------------------





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...