Tuesday, 17 September 2013

SYDNEY: DFO HOMEBUSH, CHINATOWN


Misi hari ke-tujuh ialah shopping time!! Saje je nak tengok factory outlet yang ada di Sydney nie….. Di mana tu? DFO Homebush.


Macam mana nak pergi? Take the train to Strathfield Station and then catch the 525 or 526 bus. Get off at the last bus stop in Underwood Road. 

Inilah dia station train Strathfield

Di station Strathfield ni kena ambil laluan keluar ke Everton Road untuk ambil bus. (Nampak tak Everton Road sign?)


Bila naik je bus 525 or 526 just cakap je kat bus driver tu nak turun di DFO Homebush ok!.  In syaa Allah sampai….

Ni bustop seberang jalan...balik nanti kena naik bus di sini....

Hah inilah dia DFO Homebush….masa kami pergi nie ada sedikit renovation kat building nie.



Ok kena ingat sign nie sbb nak balik kena ikut sini semula!!
Antara brand2 yang ada di sini.....Murah tak?

RipCurl

Oakley memang berbaloi di sini

Converse

Cotton On

Coach

Skecthers memang murahhhh!!!

Tommy Hilfiger

Kami cuma mengambil masa setengah hari sahaja….heheheh berhemah tau berbelanja ni…sebab nak pergi lagi bulan December nie…mana tau ada Christmas’s Sale!! hehehehehe

Actually itinerary untuk hari ini hanya untuk shopping di DFO sahaja…jadi memandangkan ada masa lagi kami nak repeat lepak di Paddy’s Market….so dari Strathfield Station kami bertolak menuju ke Central Station dan ambil tram ke Paddy’s Market….sangat mudah bila ade MyMulti nie…nak bergerak ke mana sahaja pun bole takyah amik pakej nie…. 


Jam dah menunjukkan 2:30pm….sambil menunggu Tram untuk ke Paddy’s Market.

Adik dah penat tu....

Hah dah sampai pun my favorite tram....
 Kami turun di Paddy's Market station....Kali ni teringin nak makan n lepak2…so Oporto menjadi pilihan….halal ok!


Nampak tak Oporto??
Tadaaaa
Ada kebab dan burger ayam…

Syoknyaa makan!!


Selesai makan kami berjalan santai ke Chinatown…


Dalam jalan-jalan tu boleh pulak terjumpa kedai Big Bargain nie….baju nya sangat murah…sempatla grab beberapa…heheheheh
  
Bus panjang!!!
Depan Market City....

Tengah2 bangunan ada plak pokok salut emas nie....

 Setelah penat menapak...kami balik semula ke Paddy's Market tadi untuk naik train semula ke Central station. Hah jam pun dah menunjukkan pukul 5pm di Central Station….so masa untuk pulang…


Setiap kali nak balik…kami akan singgah di Opera Convenience Store ni yang terletak di Circular Quay station berhampiran dengan bust stop tempat kami menunggu bus…so sblum balik sure budak-budak nak Sneakers….itu jela coklat yang ada logo halal……oh I missed this moment!!!







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...