Saturday, 18 May 2013

INDONESIA: BANDUNG SHOPPING



Bila sebut Bandung…of coz le teringat pasal shopping….bila sebut pasal shopping plak of coz le orang pompuan je yang over excited skit..hehehhe trip kali nie memang khas untuk kitrg bershopping..xgi explore mana2 pun..yela 2010 dah pi..amik pakej Jakarta-Puncak-Bandung….

Memandangkan ni trip shopping..jadi 3 hari 2 malam rasanya cukup sangat dah…kang pegi lama2 cam nak bukak kedai baju la plak kat umah…sat gi hubby pening pale sapa yang susah?? So macam biasa untuk jimat..kita cari pakej yang murah dan berbaloi….erm Bandung ni kalau nak travel sendiri bole tapi untuk mereka2 yang sangat pakar dan berani la ye…bagi kami amik pakej je senang…cuci tangan n kaki je..siap duit utk shopping je…ngeee….;)

Actually I pergi kali ni dengan sister in law..berdua je ok….nasib baik member sekelas MBA kenalkan dengan member dia yang ade buat travel agency…kebetulan plak dia ade kenalan ngan travel agency kat Bandung…jadi kenal atas atas..dapat le pakej yang murah untuk ke Bandung free & easy  3hari 2malam termasuk Pak Supir, hotel dan makan sekali tau!! All in seorg cuma RM550 shj (sila check utk harga semasa ok).... murah sih…bagi kami le ek…

DAY 1
Sampai from airport kami terus melancarkan serangan ke Factory Outlet pertama..Rumah Mode…



<kawasan persekitaran Rumah Mode..cantik and menenangkan bagi sesiapa yang kena menunggu lama bila ahli family or rakan2 sibuk bershopping hehehehehe>

 sebab tu le kita pi berdua je nie senang skit…shopping with peace of mind!!!








Actually dekat Rumah Mode nie..baju2 nya agak mahal sedikit tapi design nya kita takan dapat kat other factory outlet…so mana yang berkenan tu beli jela kang nyesal lak nanti…





Rumah Mode nie actually terletak di Jalan Setiabudi..dan berdekatan dengan nya ade la beberapa other factory outlet…jadi kitrg sempat le singgah di Diaz di Jalan Sederhana yang mostly nya ade jual handbag…but I tak beli pun…cuci mata jer…

 <dalam Diaz Factory Outlet....>

Kalau tak silap seberang jalan nie ade Fashion World and Mode Plus….heheheh mana2 baju yang berkenan tu just grab je….ok la not bad ade gak yang berkenan di hati..…


<Fashion World>



 <Mode Plus >
 
Jalan punya jalan dah tengahari..jadi masa untuk lunch…kami berhenti makan ni Restaurant Sederhana..masakan padang…masakan padang nie normally idang dengan beberapa lauk pauk…ermmm....makan untuk dua orang…banyak tuh…


Lepas makan….kitrg nak check in Amaris Hotel di Cimanuk Bandung….hehehhe selesa dan bersih…cukup untuk tidur selepas penat bershopping….tak perlu 5star hotel sebab bukan duk bilik pun…duk shopping sakan je seharian!!!....erm sebelum sampai di hotel…Pak Arizona sempat bawak kami singgah di Gedung Sate…bangunan kerajaan diorg tuh…ni kira salah satu tempat utk pelancong melawat selain Tangkuban Perahu le nie….hah nak tahu kenapa dipanggil Gedung Sate?


Nampak tak atas bangunan tu ade tiang macam cucuk sate tu? Hah sbb design tu le bangunan tu dipanggil Gedung Sate…actually Pak Arizona ade cerita pasal cucuk sate tu ade 9 kot tak ingat dah…yela xbape nak concentrate sgt masa tu…yela sebab sibuk snap gambo…
 
Sebelum nak sampai hotel…sempat pulak Pak Arizona turunkan kitrg kat Happening Boutique Outlet..pergh...memang happening sungguh sbb tengah sales… dah le tentu2 sudah sedia murah…bole plak ade sales sampai 80%....nak pengsan plak rasanya…dapatle blouse Zara beberapa helai…erm bukan ape pesanan dari adik2 termasuk le utk diri sendiri…..







<sebelah Happening Outlet nie ade Sunny & Green…kecik je outlet nie…tak byk baju pun..tapi macam biasa ade je yang dibeli….huhuhuhu>





Lepas check in and solat jama’ kami meneruskan misi shopping…kali nie di Cibaduyut…travel jauh skit ek…nak cari jaket kulit….akak ipar nak cari boot kulit untuk anak nya…hehehehe



<banyak kasut2 kulit…berbagai bentuk, size dan design….sampai pening bagi sesiapa yang melihatnya>

<Grutty Shoes & Bag> sinila akak ipar berjaya membawa balik 2 pasang boots untuk anaknya….ehehehhhe


<antara design2 jaket kulit>
 <Jaket kulit bole didapati di sini…Heryadi…>


…setelah penat tawar menawar..kami dapat le bawak balik 4 pasang jaket untuk pesanan org dan diri sendiri..heheheheh

<antara kasut kulit yang dijual>

Memandangkan hari masih siang lagi…kami meneruskan lagi shopping di Jalan Dago….

 <Jetset>

 <Grande Fashion Gallery>
 <Blossom Familiy Outlet>

 <Glow>

<Seximo Boutique Couture>

Ermmm... hari pun dah semakin gelap…..so kitorg stop setakat nie jela dulu..heheheh penat sih..nak balik rehat plak rasanya…tapi pakej dah termasuk makan…so sblum balik hotel kena makan dulu ye…

 <Rumah Nenek Restaurant>

  <hah…ni namanya Nasi Bakar..kalau tak silap…> sedap nasinya dibungkus dengan daun pisang…lauknya ayam goreng rempah dan sambal hijau….


<ni bukan mushroom soup ye…kuah santan yg ade sayur….for gravy makan dengan nasi la nie…>

<hah cer tengok nasi bungkus nie dikepal dengan ikan bilis kecil dan juga daun yang xbape nak dikenal pasti…macam kangkung jer tengok..>

 -----------------

DAY 2

 Hah....hari nie memang nak abihkan masa di Pasar Baru…jadi pagi2 lagi kitrg dah bergerak ke sana….jalan-jalan santai sambil mencuci mata…sambil borong baju raya untuk 5 tahun..hahahahaha
<antara kain telekung yang dijual…banyak sangat & bermacam2 rupa dan warna…letih mata memandang..heheheh>

<terserempak ngan budak2 Malaysia yang sibuk duk memilih kebaya ketat….>


<inilah adik yang dah lupa namanya…hehehhe tak jemu2 melayan kitrg yang asyik tawar menawar nak harga yang tebaek punya…hehehehe..dia sgt baik mmg first class servis…>

<hah sempat pulak akak membeli kain batik lepas…>
  
 <erm kat sini le kirtg borong kain berkodi2..heheheheh>

<kain kurung sulam….memang lawa sampai tak tahu nak pilih kaler apa…>
<antara baju kerawang yang dijual…bole buat kebaya..kurung moden…macam2 kaler adaaaa>


<sambil menunggu Pak Arizona…snap gambo skit…sekitar Pasar Baru>

Setelah berpenat lelah memborong kain di Pasar Baru nie..tibala masa untuk mengalas perut…hehehehe jom makan!!

<tadaaaa….Restaurant Alas Daun>



 ermm…penat dan lapo sampai lupa nak snap gambo… Sebaik makan dan solat jama’ kami pun meneruskan ke factory outlet di Jalan Riau….

<The Secret…bole tahan baju2 kat sini….>

Dalam outlet nie…ade open garden…kawasan rehat…jadi siapa2 yang teman orang bershopping..bole ler rehat kat sini….;)




 <The Oasis Clothing Outlet>

<Branded Club Boutique Outlet>

 <Terminal Tas>



 <For Men>

Memandangkan hari pun dah gelap…jadi kitrg pun bergerak balik hotel…tapi kena makan dinner dulu…hehehehe malam nie kitrg dinner di cafΓ© Bali….




Hah…Nasi Bali…ade nasi, ayam goreng rempah, dan juga rempeyek kacang dal….


--------------------------

DAY 3
Hari ni last day kami di Bandung…setelah puas bershopping sakan…kami nak explore di Jalan Dago…kali nie nak pi factory outlet di seberang jalan plak…..


<Episode Fashion House banyak gak baju2 yang di beli di sini…heheheh>
<The Uptown>



 <Gossip Factory Outlet>
<Edward Forrer…hah banyak kasut je…so tak berminat…>


<Donatello>

Hah…sempat lagi kitrg repeat kat Blossom …byk gak baju yg kitrg top pup beli untuk anak2….hehehehe






 <lunch untuk hari nie ialah di Simpang Raya….>

Sebelum balik kitrg singgah Kartika Sari..beli brownies and ole2 untuk family…ramai sungguh pelancong yang datang sampai tak sempat nak snap gambo…yela weekend ramai sih…

Opss dah nak balik dah….hah ni la Pak Arizona…orang Minang…sangat penyabar orang nya..hehehehhe yela melayan karenah kitrg yang nak ke sana ke mari…..erm okay la tu kan…drive n lepak untuk 3 hari….masyuk tuh!!!....insyaAllah kalau dah abis stock baju raya or baju basahan anak2…kitrg datang lagi…..chow chin chow…..ngeee!!!!!!!!!!!!!


17 comments:

  1. Salam sis..ada no tel untuk agent tu...saya mau ke bandung bln 9 ni..TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 400.000 or RM 115 


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
      Rate: IDR 550.000 or RM 160 


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 185 


      # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245 



      * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

      Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps : 


      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131


      Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
  2. Salam Hanif...u bole contact Khairul Azhar (016-9696009 / 019-9660606 / 018-3855326)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  4. hi.. nice blog ...by the way ..this place is awesome.. i cant speak malay i hope u guys understand..i'm not shopping right there but i visit this city last month.. this is awesome city with beautiful place .. there a mounth (i forgot the name lol..) its was funtastic.. by the way i recommended best rent car for you.. he became my new friend in bandung his name is angga .. i promise if i go back to singapore i promote his service.. if u guys need car rental service and tour in bandung call angga he was a nice man..

    sms +6285861353478 / +6281809233777 whattsapp +6282126272090
    BB Invite PIN : 22c65c05

    and here the site : https://sites.google.com/site/bandungshoppingreview/
    have a nice vacation guys .. :)

    ReplyDelete
  5. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  6. Salam...trip bajet ke bandung with us!
    Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    Term and condition :
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person
    kalau 4 pax~275rm per person
    kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami untuk sebarang pertanyaan atau tempahan di :
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    whatsapp/LINE : +62 838 2178 9103
    bandung-indah.blogspot.com
    facebook.com/bandungamanah

    Best Regards
    Mohd Irsan
    Bandung Amanah Tour & Transport

    ReplyDelete

  7. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  8. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung.. ^_^
    Wassalam..Wr.Wb..

    ReplyDelete
  9. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung.. ^_^
    Wassalam..Wr.Wb..

    ReplyDelete
  10. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  11. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  12. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  13. Hot promotion for your holiday..!! 4 Day 3 night
    Jom ..jom..booked..πŸŒπŸŒ™πŸ’ƒπŸΎπŸƒπŸšΆπŸ‘šπŸ‘—❤πŸ‘“πŸ‘œπŸ’Ό
    ■ 4 pax -- 379RM/125sgd/1.250.000,-Idr
    ■ 6 pax -- 340RM/112sgd/1.120.000,-IDR
    ■ 7 pax -- 335RM/110sgd/1.100.000,-idr

    Jom shoping in Bandung, paris van java city πŸ‘ŸπŸ‘’
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 4/5 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice :
    πŸ”…Grand Royal panghegar
    πŸ”…Golden flower hotel
    πŸ”…Gino ferucci Braga
    πŸ”…Clove garden hotel
    πŸ”…Grand setiabudhi hotel
    πŸ”…Majesty hotel

    More detail you can contact us at :
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  14. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Sila Check beberapa TESTIMONI dari tamu di sini TESTIMONI BANDUNG AMANAH

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...