Saturday, 18 May 2013

INDONESIA : JAKARTA-PUNCAK-BANDUNG


Jakarta

Hah ni saje je nak imbas kembali jalan2 Jakarta-Puncak-Bandung …..ni bawak family…jadi focus kat shopping tu tak bape sangat…hehehehe layan jela….
 Masa nie..tak reti nak masuk AirAsia ni..yang tahu cuma nak selesa demi anak2….yela bawak baby la dikatakan..so naik ler MAS…

 <Kakak Faqihah kita excited ok….montel skit masa nie tak macam skarang dah….yela cukup kasih sayang…makan minum..heheheh baby sitter kitrg memang the best…terbaek!! Susah nak cari skarang nie…jaga anak macam jaga anak sendiri..yang bestnya dia jaga anak kitrg jer…Alhamdulillah…

Sampai je di Jakarta…kitrg terus bertolak ke Bandung…kitrg amik pakej Jakarta-Puncak-Bandung untuk 4hari 3 malam…..


<antara view semasa perjalanan dari Jakarta ke Bandung>











 Sampai di Bandung sempat kitrg singgah di beberapa factory outlet…memandangkan masa nie tak bape nak shopping…jadi tak banyak yang di beli…..














<kakak sempat berposing dekat salah satu factory outlet…>






Dinner di Restaurant Mitra Sederhana…masakan padang…


Antara hasil pada masa tu….ehehhehe

Bandung - Tangkuban Perahu




Pagi hari kedua..kami nak melawat Tangkuban Perahu….jadi jalan santai jela…ni gambar2 sepanjang perjalanan ke Tangkuban Perahu....







  <view sepanjang perjalanan ke Tangkuban Perahu>


  < hah ni la dia Tangkuban Perahu tu….so amikla gamba buat kenang-kenangan….>


 <Sekitar Tangkuban Perahu>


 <kakak yang berangan nak jadi Barbie Three Musketeers….hehehehhe naik kuda bestnya dia…>


 Perjalanan pulang dari Tangkuban Perahu….kami singgah lunch di Balibu Restaurant…restaurant makanan Sunda…





Sempat singgah di Pasar Baru…tapi masa sangat limited…so grab jela mana yang ade tuh….ehehhhehe




 <kakak yang dah boring tunggu mama shopping sambil posing tangkap gambo….>






 <dari Pasar Baru…kami terus ke Rumah Mode….buat syarat..heheheh>



 Malam nya kitrg dinner di Sindang Reret…makanan memang kelas….heheheheh







 <ni la Pak Yos yang bawak kitrg tour Jakarta-Puncak- Bandung>



 <hasil dari Pasar Baru>

Puncak


Erm keesokkan pagi nya kami akan bertolak ke Jakarta semula dan lalu di Puncak amik angin…..hehehheeh
Sebelum bertolak ke Puncak..kami singgah di Kartika Sari beli ole2 dari Bandung…




 <babai Bandung>

Dalam perjalanan..kami singgah di Sumber Wangi – toko warisan dan kue….bole tahan sedap keropok2 yang di jual termasuk melinjo ermm belinjo ntahla…tak reti nak nyebut nya…sangat asli buatan nya…sedappppp


 Adik dan kakak yang penat…


 <suasana di Puncak…ala2 macam di Cameron Highland>





 <berhenti lunch di Puncak….erm satay dia tu rasa agak pelik ok…huhuhuhuhu>

Jakarta

Sampai di kota Jakarta…bandaraya yang agak sesak…jam sokmo….




 Malam nya kami makan di Riung Sari….kali ni kami makan satu meja dengan Pak Yos….yela esok dah nak balik…jadi beramah mesra le sambil makan borak2….hehehehhe





Pagi nie sebelum ke airport kami singgah di Mangga Dua…shopping top up skit2 mana yang patut..hehehehe





<babai Jakarta….> beg yang dah beranak dari 2 jadi 3…hehhehee



<sekitar airport Jakarta>….















5 comments:

  1. salam singgah dan follow kak.. aritu nmpk akk masa join mame trip.. tak sempat nk tegur semua.. hee :)

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan!!! TQVM!! ada rezeki kita jumpa lagi kanzzz....

    ReplyDelete
  3. salam..bole bagi sy nombor telefon supir di jakarta?..whats app pon boleh 0123245543..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Iz....maaf lupa n xdpt nak bagi contact sbb trip ni tahun 2011...huhuhuhu

      Delete
  4. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : 
    +6282160211106
    Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web: http://hamzahsaragih.blogspot.com
    Facebook :Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...