Saturday, 28 September 2013

Port Dickson: Grand Lexis


Dari Melaka kita ke Port Dickson, Negeri Sembilan….hah bila sebut pasal Port Dickson sure terbayang Grand Lexis yang ade private pool dalam bilik tuh….. memang sudah menjadi trend skarang, org post gambar kat FB bawak anak2 mandi kolam……


Masa kitrg pergi nie Grand Lexis belum lagi glamor…even belum ada promotion kat Matta Fair lagi tau…..but now dah 2 tahun berturut2 Grand Lexis buat promotion di Matta Fair…..harga? competitive la coz sekarang kan semuanya dah naik…apa jek yang taknaik? Rasanya gaji jek yang lambat naik….yang lain tu wow terbabooommmm!!

Tapi nak wat cane kan…family come first…tujuan bawak anak2 nie saje nak bagi diorg exposure dan tambah experience supaya diorg nie nanti lebih creative dan membesar dgn cemerlang gemilang dan terbilang….betul tau tak tipu nie hehehe mentang2 dah pergi course “How to Raise Happy & Creative Children” by Teoh Poh Yew……kenal ke? Hah dia nie la international trainer dalam bidang creativity, maths, education and training of trainer’s programme. Kalau tak caye cer layari skit website nie   http://www.creativewizard.com.my/

Ok berbalik semula ke Grand Lexis tadi nie….Premium Pool Villa – Hot Deal menjadi pilihan kami dengan diskaun 25% lagi ok….so berbaloi la pergi….

Premium Pool Villa
Ruang dalam bilik
Pandangan dari kolam
Pandangan dari ruang bilik

 Bilik Premium Pool Villa nie sangat luas dan dilengkapi dengan 2 queen bedded……




Kedalaman pool hanya 4 feet sahaja ek jadi agak selamat kalau kita yang dewasa mengawasi anak2 mandi……siap ade pelampung 2 bijik size dewasa….so kalau ade budak2 better bawak siap2 mengikut kesesuaian size anak kita jadi senangla nak handle….apa yang penting ialah keselesaan dan keselamatan…yelah nama pun private pool so kalau nak berenang kuak lentang ke, terjun gaya bebas ke hah sukati ngko la ek janji apa2  sendiri tanggung lor….



Adik dan kakak yang berendam sakan sampai takmo naik2…cakap jek…kuak lentang, gaya bebas, kuak kupu2 dah macam2 gaya dah…sib baik tak de yang buat acara renang berirama…….

Kakak dengan kuak kupu-kupu
Adik dengan kuak lentang...excited nya dia!!!


Waktu petang bole jalan2 disekitar perkampungan air nie….ade anjung tinjau untuk menikmati sunset/sunrise view nie….
Sunset view

Ni waktu sunrise….

Kalau nak spend time weekend dengan family  cukup jek 2 hari 1 malam …tapi kalau nak lebih boleh aje…….budak2 nie pantang jek nak duk lama2 tau… maklumla pagi kolam, tghari kolam, ptg kolam tu pun sib baik malam mama ko xbagi kalau idak sure terjun nya……. ”kecik lagi ek Kakak, Adik…nanti kalau dah besar nak mandi lama2 mandila…mama tak kisah!! Sat gi balik selsema sapa yang susah?” …Papa ko gak yang susah… yela budak2 nie manja ngan Papa..apa2 jek mintak ngan Papa…bangun malam nak susu Papa buat…..mandi nak Papa…itu nak Papa…ini nak Papa buat…so Mama terpaksa surrender…k bye!! ;)



Mandi sampai kecut2 tangan!!
Hah ni lagi sorang...gigil2 dah tu...nak peace gak!!..

Hah apa lagi…how to raise happy & creative children??? Bawak2 la anak2 tu bercuti at least they have something in their memories….poyo kanzzz alasan jek tuh!! Hahahah peace!!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...