Saturday, 6 October 2012

KOREA: PART 4 SEOUL NIGHTLIFE


Selepas menikmati ikan bakar di Dondaemun, kitrg dah kembali bertenaga and bersemangat utk meneruskan tour… kali nie kitrg ambil Seoul City Night tour yang hanya KRW5,000 shj….sila layari http://en.seoulcitybus.com/sub.php?PN=course_night_01&mainNum=2&subNum=13


<sambil lalu di Cheonggyecheon stream sempat snap beberapa gambo>







<rupa nya ade lg persembahan dekat pentas festival yg kitrg lalu tadi>

Ini course untuk night tour:
From Gwanghwamun → Mapo Bridge-Yeouido-Seogang Bridge-Seongsu bridge-Hannam Bridge → N Seoul Tower → Namdaemun Market → Cheonggye Plaza……
Inilah gambo yg sempat I snap dari dlm bus……






 snap punya snap...dapatla hasil yang menarik nie...
tak igt dah nama2 bridge ni..

Bus ni ade lalu di Namsan Seoul Tower...



<night view dari kawasan persekitaran Namsan Seoul Tower>… ramai sgt org masa ni..so tak berkesempatan nak cari port yg baik utk snap gambo sbb masa limited..bus cuma berhenti 10 minit shj….


Lebih kurang 1 jam 30 minit kami habiskan masa utk night city tour nie.. then bergerak balik ke Itaewon utk berehat… Naik Subway @ Gwanghwamun – Gongdeok (Line 6) transfers to Line 5 (Itaewon) amik exit 4….

Seronok rasanya sbb seharian suntuk habiskan masa dari pagi from Jeju then melawat Palaces sehinggala ke night tour…. Eheheheh esok bole pi Nami island plak!!!



3 comments:

  1. Salam. Di korea nanti saya akan berada di gangnam-gu (subway: samseong station). Kalau saya nk pergi utk seoul city night tour, saya kena naik subway dari samseong station , then turun di Gwanghwamun lah ye? exit berapa kat situ ? Then, lps habis tour tu, bas tu akan berpatah balik ke Gwanghwamun ke ? mcm mana operating hours utk seoul city night tour tu ?

    ReplyDelete
  2. Salam...you bole refer website ni..lebih details
    http://english.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_4_10.jsp
    Yup...night course ni..bus akan buat satu pusingan n berhenti di mana kita naik....di Gwanghwamun amik exit 6...keluar shj jln terus about 30meter utk ke bus stop City Tour.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih. Tahu tak kat mana area yg ada makanan halal di Seoul selain Itaewon especially di Gangnam-gu @ berdekatan dgn COEX Mall ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...