Saturday, 12 January 2013

De Chiang Mai Seafood Restaurant





Bila cerita bab makan ermm of coz la mesti semua org suka kan? Biasanya kitrg satu family dalam sebulan tu mesti jalan-jalan cari makan tak kira la restaurant apa sekalipun…dari masakan Melayu kampong, Masakan Minang, Western Food, Seafood, Eastern Food dan tak lupa juga Thai Food….erm kalau nak makan Sushi biasanya kitrg beli aje kat Jusco hehehehe tapi Korean Food belum pernah lagi berkesempatan…heheheh sebab apa? Sebab en Hubby kita tak minat sangat…jadi bila nak makan Korean Food or Japanese Food (Bento set) during lunch hour kat opis jer la..tak pun bila Boss belanja…oppsss panjang lebar plak intro nya…hehehehe


Hah..jalan-jalan jom makan kali nie..kita nak bawak ke Restaurant Seafood iaitu De Chiang Mai…pernah dengar tak? Ianya terletak di No. 34 Kampung Sentosa Batu 13, Sungai Buloh,..tadaa..ini dia..



<Depan restaurant nie dipenuhi dengan pokok pandan…so Green!!>

Actually dulu restaurant nie terletak betul2 di simpang tiga sebelum nak ke Hospital Sg Buloh…and ade sekolah kat belakang restaurant nie…ermm dulu2 kalau pergi trademark restaurant nie …kalau kita pandang kat atas ade payung-payung terbalik buatan Thai…….

hah…bila dah pindah tempat baru nie..trademark ni masih lagi kekal ok….


<sangat unik>


<Jalan-jalan jom makan…lagi ramai lagi seronok!! Kalau free lagi seronok!! Hehehe>





<Persekitaran yang bersih, cantik, hijau, fresh…segar…sejuk…semua ade hehehhe>




<See…ade kolam ikan dekat sekitar luar restaurant nie…jadi budak2 memang suka!!>





<tempat untuk special function pun ade…>


<antara gambo2 function yang diabadikan di notice board, depan pintu masuk restaurant>


Actually dalam restaurant nie sangat-sangat selesa tau….hah cer tengok..bole baca paper lagi…




Restroom nya yang sangat bersih dan cantik!!! Wangi tau sbb ade semangkuk hirisan daun pandan kat tepi singki tuh….ermmm wangiiii…Nampak tak?



 ------------------


Ok jom kita tengok menu ape yang ade….


 Sayur Campur…

 Ikan Siakap Stim… 

Udang & Sotong celup tepung…yummy



Tomyam…



Siakap Sweet Sour..

Kerabu Mangga

Ermm jom kita menjamu selera….Bismillah…Bismillah..




 <budak2 biasala taknak duk diam kalau dah makan…>



<pinggan2 yang tersusun rapi di tepi kaunter>


<actually kalau nak makan pencuci mulut..kena ambil sendiri..semangkuk Cuma RM5 jer…ade macam-macam manisan yang berkuahkan santan...>


Hah amacam? Taknak cuba ker? Jalan-jalan Jom Makan!!!

 
  

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...