Friday, 27 September 2013

KoRyo-Won Korean Restaurant


 Jalan-jalan Jom Makan!!….kali ni nak merasa Korean cuisine pulak…walaupun dah merasa pure Kimchi masa kat Korea haritu dan Polkembab yang best tu, teringin la plak nak merasa kat KoRyo-Won yang terletak di KLCC di tingkat 4 (418-419)…..


Kali nie memandangkan makan berdua jek ngan Papa so order pun menu yang biasa2 aje no variety…kalau ade anak2 tu bolehla nak fancy2 skit…ehehehe alasan ek…

So menu yang menjadi pilihan ialah Seafood Fried Rice yang dihidangkan bersama Kimchi, sayur Bayam, Taugeh, Cili Hijau, Soup, kacang & ikan bilis goreng…..




Nampak sedap…tapi rasanya agak kureng sbb nasinya agak masin sedikit…menu dah cantik dah tapi maybe chef dia penat kot so kalau nak bagi 5 bintang….we all bagi cuma 2.5 bintang jela…I sensitip skit kalau makanan masin2 nie…maklumla dah well trained by Papa..masakan semua mesti letak garam skit jek..ala2 makanan kat spital tu hah…hah memang failed le kalau bagi kami yang rating….…tapi apa2 pun mungkin sebenarnya nasi nie sedap cuma kitrg nie jek yang allergic ngan masin2 nie……


See…udangnya agak comel…kalau dapat ngan Chef Joe (Master chef nie sure kena nya….kata Seafood Fried Rice tapi nie dah macam Seafood Fried Rice ala comel dah nie….kui kui kui….) tapi masin2 pun…nasi tetap habis ok…..rezeki jangan dibuang2 tak baik……kalau dulu masa kecik2 mak selalu pesan…”nasi kena abiskan tau nanti kalau tak abis nasi nangis”

Haemul Pajeon...cedapppp!!
Menu seterusnya Haemul Pajeon or seafood pancake….hah ni memang tip top…kalau bagi I satu pinggan ni boleh abiskan sorang tau……tapi kena cover2 la kan kena ingat org belakang…kang Papa ckp “ kata nak diet…ni bukan diet namanya nie…”  hah tak ke naya tu…..ihik ihik..

Nak zoom lagi...
So konon nak balance balik dengan menu tadi, air lemonade menjadi pilihan dan juga green tea….kesihatan sangat la kanzzz….hehehhe



Ok that’s all for today…sekian.






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...