Wednesday, 30 October 2013

R.E.A.L Kids!!


REAL Kids Annual Concert

Setelah hari-hari practice…kini tiba la masanya untuk concert!! Adik n Kakak beriya posing di sekitar Sekolah Sri Cahaya…dah tak sabar nak buat persembahan la teww!!

Awal-awal lagi dah sampai...sebab nak duduk depan punya pasal!! 



Di R.E.A.L Kids, biasanya tumpuan diberikan kepada anak-anak untuk mempelajari cara mereka belajar, memupuk dan menjadikan mereka kepada lebih berbakat dan yang paling utama menerap nilai murni supaya mereka sentiasa bersemangat dan suka belajar!! Hah…kaedah yang digunakan ialah “Multiple Intelligences” i.e Musical, Visual, Verbal, Logical, Bodily, Interpersonal, Intrapersonal and Naturalistic.


Setiap anak-anak ni ada keunikkan tersendiri jadi untuk menggabungkan kepelbagaian dalam kaedah pembelajaran supaya lebih berkesan…maka di R.E.A.L Kids lah tempatnya…kalau kita sendiri nak ajar mana ada masa kan…kitorang memang totally rely on Teacher R.E.A.L Kids 100% sebab kalau hari-hari nak pantau bebudak nie mana larat oooiiiii…..keluar pagi balik malam, sampai rumah sure nak rehat.. tu belum hujung minggu lagi nak membuat itu ini…maklumla kita la Mama…kita la bibik….hehehehe jadi memang berbaloi hantar bebudak ni ke R.E.A.L Kids….

Hah nak tambah lagi….Actually di R.E.A.L Kids, budak-budak ni diberi peluang untuk menonjolkan bakat terpendam yang ada dengan membuat persembahan concert tahunan. Bukan itu sahaja, mereka juga di trained untuk “berani” bila berhadapan dengan orang ramai tak kira sama ada memberi short speech, menari, berlakon atau apa juga bentuk persembahan. No shy shy ni!!!

Back to concert R.E.A.L Kids Annual Concert 2013….kali nie memandangkan Kakak tahun akhir ehehehe tahun akhir sekolah tadika ok!! So Teacher dia suh dia baca short speech in Tamil…jenuh gakla nak ngaja suh dia hafal speech Tamil tuh……eheheheh kat sekolah actually Teacher memang ajar, nak kasi ingat lebih…kat umah Mama plak suh practice!! usaha sama namanya tuh….

-
-

Kakak in action!! 




Ni la tarian yang Kakak duk practice hari-hari....Mujhe Rang De..











Adik dengan tarian Jingli Nona...sopan jek...slow and steady!!






Yeay Kakak dah tamat school!!





Over skit ni…baru abih sekolah tadika je nih!!

Adik pun nak posing gak!!!

Thursday, 10 October 2013

Muara Ikan Bakar


Kali ni meh nak cerita pasal makan plak....di petang2 waktu hujan memang lapar...kalau dulu masa kecik2 ada gak mak buat kuih untuk minum petang tak pun beli jek goreng pisang ke kan....sonok kan!! mengenangkan masa dolu2....sekarang nie takde nya nak minum petang ok!! Mama2 zaman skarang ni duk kat opis depan pc!! sibuk cari duit nak bertarung dengan kadar inflasi yang agak tinggi ni hah....nilai duit dah semakin kecil.....tak macam dulu masa darjah 1 duit singgit dpt 5 bijik kuih....bila form 1 duit singgit dapat kuih 3 bijik.. sekarang duit singgit 2 bijik kuih jek tu pun belum tentu dapat size mcm dulu....huhuhuhhu tingat plak beberapa hari keluar lunch di sekitar opis....lunch bihun sup...dengan harga RM4.50 boleh makan beberapa sudu jek bihun then kuah jek lebih......gila arghhh.....

Ok back to cerita jalan-jalan jom makan......antara tempat favorite yang kitrg selalu gi ialah di Muara Ikan Bakar Port Klang...walaupun sekarang nie tak segempak dulu2....bolehla setakat nak merasa-rasa makanan seafood dengan berlatar belakangkan laut dan kapal......heheheheh

Adik memang suka makan nasi kosong jek ngan udang goreng

Kakak dengan cousins...makan ramai2 baru la seronok kan!!

Atuk berjaya sampai di Muara nih ok!! siap order orange juice sejukkkk...balik umah kena tarik tinga nanti tau!!


3 generasi......Atuk, Papa, Sara & Amir.....

Antara menu yang menjadi pilihan macam biasa kalau udang & sotong tu memang sesuai goreng celup tepung jek....tu jek thumbs up dah cuba yang lain tp tak menepati citarasa....



Kalau Ikan Siakap tak lain dan tak bukan mesti masak steam assam boi

Siakap sweet sour pun ok not bad...nyum nyummm


Ni ikan Kerapu masak halia...Opah n Opah Chu punya favorite!!


Kalau sayur ni lah satu2 nya yang sedap...Kailan Ikan Masin....


Air Kelapa menjadi pilihan selain dari air juice...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Dan tak lupa juga....

-
-
-
-
-
-
-
-
Ketam 3 rasa....



Amacam??? Jalan-jalan jom makan!!!



Thursday, 3 October 2013

Permata Hati: Photo shoot!!


"Mama esok teacher suh pakai make-up gi school, kena tangkap gambar untuk concert!"......hari ni pagi2 lagi dah bangun...punyala semangat nak pakai make-up....Adik & Kakak memang pantang dengar "make-up"!

Real Kids memang every year akan buat konsert bila dah nak akhir tahun so jenuh la bebudak ni practise kat umah menari...tak cukup2 kat skolah kat umah pun practice tau!!... kalau last year adik belum skolah so kakak jela yg beriya practise...

Tahun ni Adik dah pegi school so meriahla skit...hari2 bila Mama n Papa balik kerja kena paksa tengok Adik & Kakak menari ok!!!  Huhuhuhu.....tak sabar nak nunggu concert on 12 oct 2013!!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...