Thursday, 10 October 2013

Muara Ikan Bakar


Kali ni meh nak cerita pasal makan plak....di petang2 waktu hujan memang lapar...kalau dulu masa kecik2 ada gak mak buat kuih untuk minum petang tak pun beli jek goreng pisang ke kan....sonok kan!! mengenangkan masa dolu2....sekarang nie takde nya nak minum petang ok!! Mama2 zaman skarang ni duk kat opis depan pc!! sibuk cari duit nak bertarung dengan kadar inflasi yang agak tinggi ni hah....nilai duit dah semakin kecil.....tak macam dulu masa darjah 1 duit singgit dpt 5 bijik kuih....bila form 1 duit singgit dapat kuih 3 bijik.. sekarang duit singgit 2 bijik kuih jek tu pun belum tentu dapat size mcm dulu....huhuhuhhu tingat plak beberapa hari keluar lunch di sekitar opis....lunch bihun sup...dengan harga RM4.50 boleh makan beberapa sudu jek bihun then kuah jek lebih......gila arghhh.....

Ok back to cerita jalan-jalan jom makan......antara tempat favorite yang kitrg selalu gi ialah di Muara Ikan Bakar Port Klang...walaupun sekarang nie tak segempak dulu2....bolehla setakat nak merasa-rasa makanan seafood dengan berlatar belakangkan laut dan kapal......heheheheh

Adik memang suka makan nasi kosong jek ngan udang goreng

Kakak dengan cousins...makan ramai2 baru la seronok kan!!

Atuk berjaya sampai di Muara nih ok!! siap order orange juice sejukkkk...balik umah kena tarik tinga nanti tau!!


3 generasi......Atuk, Papa, Sara & Amir.....

Antara menu yang menjadi pilihan macam biasa kalau udang & sotong tu memang sesuai goreng celup tepung jek....tu jek thumbs up dah cuba yang lain tp tak menepati citarasa....



Kalau Ikan Siakap tak lain dan tak bukan mesti masak steam assam boi

Siakap sweet sour pun ok not bad...nyum nyummm


Ni ikan Kerapu masak halia...Opah n Opah Chu punya favorite!!


Kalau sayur ni lah satu2 nya yang sedap...Kailan Ikan Masin....


Air Kelapa menjadi pilihan selain dari air juice...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Dan tak lupa juga....

-
-
-
-
-
-
-
-
Ketam 3 rasa....



Amacam??? Jalan-jalan jom makan!!!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...