Thursday, 29 May 2014

Jom Kidzania!!


Musim-musim cuti sekolah ni moh ler kita ke Kidzania untuk memeriahkan lagi suasana, baru ler wujudnya daya saing yang sihat....contohnya bila dah ramai-ramai masa ni lah nak menguji tahap kesabaran anak kita dalam menunggu giliran semasa beratur, belajar merancang strategi nak pergi mana dahulu, mengurus kewangan dengan bijak dan mendorong minat mereka untuk berusaha ke arah kerjaya yang diminati. Memang ada yang menyarankan pergi semasa bukan cuti sekolah supaya anak-anak kita ni lebih berpeluang bermain di dalam Kidzania sepenuhnya. Yes betul tu, apa-apapun yang paling penting ialah kita bijak mengatur yang terbaik untuk anak kita dan mereka mendapat faedah yang maksimum dari apa yang kita berikan.
Rombongan Cik Kiah ke Kidzania!!
Masa cuti sekolah jugalah biasanya kita akan berkumpul adik beradik dan anak saudarakan? Dan pada masa itu juga lah baru nak fikirkan apa aktiviti keluarga yang boleh dilakukan. Kebiasaannya acara jalan-jalan cari makan memang dah tentu menjadi perkara wajib, no handphone, no tab, no i-phone...masa untuk bersama keluarga. Untuk anak-anak for sure lah nak something yang seronok bagi mereka, dan yang seronok tu  lah juga membuat poket parents mereka menyusut...heheheheh.

Back to our Kidzania tadi, bila dah kumpul ramai-ramai masa cuti sekolah ni...apa lagi jom la ke Kidzania. Kalau tak pergi ramai-ramai tak seronok la nanti kan sebab untuk setiap pilihan kerjaya memerlukan kumpulan kecil antara 6 hingga 8 orang.

Kakak & Adik kali ni bawa cousins trip to Kidzania!!

Di  CIMB, anak-anak diberi pendedahan untuk belajar dan menimba pengalaman membuat Bank transaksi.
 Di Allianze pula belajar cara nak menjual insurance ya!! Membina keyakinan diri dan keberanian ok..

 Antara yang menjadi rebutan ialah di Cadbury...belajar membuat coklat sambil dapat free sample!!

 
Di Dell, had umur yang lebih besar sedikit kerana memerlukan pemahaman yang lebih....good job!

 Dental Care...pengalaman yang sangat menarik!!

 Belajar menjadi Deejay di Hitz.fm.....
 Kai!!!!
 Belajar buar burger pun ada juga ya!! Jom Marrybrown....
Ok Dik....one two three cheese!!!

Nak jadi Journalist? Reporter?


 Kanak-kanak bawah umur berpeluang untuk membuat face painting.....
 Young Engineer!!!
Ok 1-2 action!!!

Semua happy dan enjoy sampai tak cukup2 masa ok!! Anak-anak happy, parents pun senang hati....

6 comments:

  1. hi sis azza.. jue dah follow blog sis.. salam perkenalan.. nanti jue blog walking yer..

    ReplyDelete
  2. good exposure for kids! kita dah email kat awak gambar tu!

    ReplyDelete
  3. Wah...meriahnya gi ramai². Teringin nak bawa anak² ke sini.

    ReplyDelete
  4. saya dah follow... lovelinesshani.blogspot.com...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...