Sunday, 19 May 2013

Healthy “Raw Food” Diet?




Boleh ke? Rajin ke? Betul nie? Biar benar beb!!!....heheheheh jangan hangit2 sudah!!...adusss payah gak nak mulakan……hah macam mana bole terjebak nie? Ni semua gara2 cik Mimi kita, my EMBA classmate yang duk hari2 promote buat juicing hari2……dari sehari ke sehari duk post gambo segelas juice yang macam2 kaler nya…ermm macam best gak…at least you have something to motivate yourself to do something…betul tak? “If you change nothing…nothing will change” ecewahh….

<Jim Ron- “Motivation is what gets you started. Habit what keeps you going” – gambar yang di share dalam FB ‘s Healthy Raw Food Diet’s photo>

So jom kita jadikan habit dengan healthy raw food diet…
Boleh ke?? Memang susah….hehehhe

So…sebagai permulaan…normally I akan buat research dulu…baca dulu article2 pasal raw fooder nie….like mana2 fb yang bole bagi semangat untuk mulakan…..hehehehe berkesan ok…akhirnya tergerak nak mulakan nya!!!




<tadaaa…..memandangkan opis sbelah Sogo je..jadi untuk harian punya supply senang nak beli ok…..weekend lain cerita bole beli yang murah skit di Giant or Tesco…tapi memandangkan raw food yang kita nak consume nie..jadi kalau ade yang organic tu better beli la hok tu ek….saje prevention from any chemicals…..>
 <Hari pertama…17/05/2013…Hah ni la hasil nya “Green Smoothie”….minum segelas 2 kali dengan perut kosong…pagi n petang sblum nak pi opis dan lepas balik dari opis sblum dinner>

Macam mana nak tentukan ape yang nak di blend? Hah amik je dari fb yang you dah like tu…banyak diorg share info pasal juice nie n what to blend….


Hari kedua…still consume “Green Smoothie”…..erm blend lebihan bahan yang dibeli…xmo bazir…tak elok!!

Hah today….tukaq kaler skit…!!!

From






















To.....




 Hopefully….bole bertahan….keep motivate to yourself…you is what you eat!!....hah ni antara photo2 yang di sharekan dalam facebook “ Young & Raw”….”Healthy Food Raw Diet”…” I like to join daily health tips for keeping us fit & healthy”
Selamat mencuba!!!












No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...